Mi legyen a datolyaszilvával?, avagy "Hurma 2012"

2012-01-06

sponsored links


2006. óta (hat éve, uhh..) minden évben év végén, ill. év elején - amikor a szezonja van - írtam a datolyaszilváról (mégiscsak ez a legszebb neve, nem?). Még Brüsszelben kezdõdött a rajongásom, ott kóstoltam életemben elõször tökéletes érettségû gyümölcsöt. Idén itthon is rengeteg helyen kapható, a Lehel-piacon minden harmadik zöldségesnél volt, és gyönyörû darabokat katptam (200-400Ft/db).

Lédús, mézes, édes, vaníliás, illatos, sárgabarackos, az egyik kedvenc gyümölcsöm. Az egyetlen titka az érettségi foka, olyat kell választani, ami puha, de feszes, kb. mintha egy érett ringlót választanánk. Ha mégis csak kõkeményet kapunk, akkor néhány nap alatt szobahõmérsékleten utóérik,amit felgyorsíthatunk úgy, hogy papírzacskóba tesszük egy banánnal.

Alább azt szeretném megmutatni, hogy mi mindenre lehet felhasználni azon kívül, hogy az ember nyersen megeszi. A grillezett kecskesajttal is zseniális, a legkülönlegesebb pedig a csípõs mártásban.

Az összeállítások (szerintem receptnek túlzás is lennenevezni) elkészítésérõl itt a videó is, amelynek végén a datolyaszilva-színû csizmám is felbukkan egy másodpercre.

1. Rukola datolyaszilvával, kecskesajttal és pirított dióval ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/01/m...

sponsored links

Keres?s